SZÉCHENYI 2020

 

·         a kedvezményezett neve, :  “Scorpio-Trans” Kft.

·         a projekt címe:   “Kapacitásbővítés a SCORPIO-TRANS KFT-nél”.

·         a szerződött támogatás összege:    32.100.000 Ft

·         a támogatás mértéke (%-ban):  50 %

·         a projekt tervezett befejezési dátuma : 2016.08.31

·         projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.2-15-2015-01387

 

Cégünk technológiája, illetve kapacitása a megalakulásunk óta folyamatosan fejlődik, bővül.Kő illetve kavics újrahasznosítási tevékenységünket korábban egy RUBBLE MASTER RM80 mobil kőtörővel valósítottuk meg, mellyel vas-és meddőleválasztást tudtunk végrehajtani. Ezen kapacitásunk növelése, illetve a technológia specifikálása érdekében pályáztunk a MCCloskey R105 típusú rostagépre. Segítségével az eddigieknél nagyobb kapacitásban tudjuk megvalósítani a kő-újrahasznosítási tevékenységünket.

Az eszközbeszerzéssel 38.32 – Hulladék újrahasznosítása tevékenységünket fejlesztjük, melynek folyamata a következő:

Az építőipari tevékenységünk során számos esetben dolgozunk fel és használunk olyan földeket, föld részleteket, melyeknek lényegesen eredményesebben lehet felhasználni, ha kinyerjük belőle a bene lévő kődarabokat.

Mindemellett a kődarabok megfelelő méretűre törve további felhasználást tesznek lehetővé. A McCloskey R 105 típusú rosta gép tehát ezen a hulladék-újrahasznosítási tevékenységünk során lesz segítségünkre úgy, hogy a már egyszer felhasznált köveket képes szétválogatni a földből, illetve a nagyobb köveket kisebb, kívánt méretűre képes összetörni. Az újrahasznosított kődarabokat eladásra kínáljuk, illetve felhasználjuk egyéb tevékenységünk (pl.vasút építése) során.

A Caterpillar TH336 C típusú teleszkópos rakodógép a mobil rosta géphez kapcsolódóan kerül beszerzésre. Az újrahasznosított kődarabok anyagmozgatása a rakodógép  segítségével kerül megvalósításra. A rakodógép segítségével tudjuk az újrahasznosított köveket egyéb szállítóeszközre helyezni, amelyek aztán elszállítják azokat a munkavégzés helyszínére.

Támogatott eszközök:

CAT

McCloskey


'Image Description'