PÁLYÁZAT

A Scorpio Trans Kft. 27,9 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült eszközbeszerzési projektjével.

A fejlesztés tárgya: a társaság fő profilja egyéb speciális szaképítés. A beruházás célja a korszerű géppark biztosítása, technika modernizálása.

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás, PM_KKVESZKOZ_2017/55 „Eszközbeszerzés a sikeres vállalatfejlesztésért”.

A projekt teljes bekerülési értéke: 52.500.000 Ft volt.

Megvalósítás helye: 2117 Isaszeg, Nagy Sándor u. 36/A.

Ezáltal JCB JS 260 forgókotró gépet tudhat magáénak a cég.

A támogatott tevékenység megkezdésének időpontja: 2018.09.25., befejezése: 2019. 02.25.

A projekt beszerzésével tovább bővül a Kft. kapacitása, amely eredményezi a cég további gazdasági stabilitását. A modern gépekkel, berendezésekkel, több munkaerő alkalmazásával a kapacitás növekedése várható.

 


 

 

·         a kedvezményezett neve, :  “Scorpio-Trans” Kft.

·         a projekt címe:   “Kapacitásbővítés a SCORPIO-TRANS KFT-nél”.

·         a szerződött támogatás összege:    32.100.000 Ft

·         a támogatás mértéke (%-ban):  50 %

·         a projekt tervezett befejezési dátuma : 2016.08.31

·         projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.2-15-2015-01387

 

Cégünk technológiája, illetve kapacitása a megalakulásunk óta folyamatosan fejlődik, bővül. Kő illetve kavics újrahasznosítási tevékenységünket korábban egy RUBBLE MASTER RM80 mobil kőtörővel valósítottuk meg, mellyel vas- és meddőleválasztást tudtunk végrehajtani. Ezen kapacitásunk növelése, illetve a technológia specifikálása érdekében pályáztunk a MCCloskey R105 típusú rostagépre. Segítségével az eddigieknél nagyobb kapacitással tudjuk megvalósítani a kő újrahasznosítási tevékenységünket.

Az eszközbeszerzéssel 38.32 – Hulladék újrahasznosítása tevékenységünket fejlesztjük, melynek folyamata a következő:

Az építőipari tevékenységünk során számos esetben dolgozunk fel és használunk olyan földeket, földrészleteket, melyeknek lényegesen eredményesebben lehet felhasználni, ha kinyerjük belőle a benne lévő kődarabokat.

Mindemellett a kődarabok megfelelő méretűre törve további felhasználást tesznek lehetővé. A McCloskey R 105 típusú rostagép tehát ezen a hulladék-újrahasznosítási tevékenységünk során lesz segítségünkre úgy, hogy a már egyszer felhasznált köveket képes szétválogatni a földből, illetve a nagyobb köveket kisebb, kívánt méretűre képes összetörni. Az újrahasznosított kődarabokat eladásra kínáljuk, illetve felhasználjuk egyéb tevékenységünk (pl.vasútépítés) során.

A Caterpillar TH336 C típusú teleszkópos rakodógép a mobil rostagéphez kapcsolódóan kerül beszerzésre. Az újrahasznosított kődarabok anyagmozgatása a rakodógép  segítségével kerül megvalósításra. A rakodógép segítségével tudjuk az újrahasznosított köveket egyéb szállítóeszközre helyezni, amelyek aztán elszállítják azokat a munkavégzés helyszínére.

Támogatott eszközök:

CAT

McCloskey